OVER MIJ

Een introductie over mijzelf: mijn naam is Kars Breukel, geboren en getogen in Tollebeek, en gek op alles wat met sport te maken heeft. Tijdens mijn studie in Sportmanagement en gezondheid maakte ik in 2013 kennis met een trainingsmethode waar ik zeer snel zeer enthousiast over werd. Het is een unieke manier van fitnessen, waar ik in weinig tijd mijn fitnessdoelen behaalde, en ook nog op een veilige manier. In 2018 ben ik Optimaal 5 begonnen en wil ik zoveel mogelijk mensen de voordelen van deze trainingsmethode laten ondervinden.

Mijn doel is om mensen te helpen die kampen met de volgende obstakels: 

Het hebben van fysieke klachten
Dit kan zeer verschillend zijn, van een constante last in de onderrug tot klachten bij het doen van huishoudelijke klussen. Door weerstandstraining te doen worden de spieren in het lichaam versterkt en is het beter in staat om actief te blijven. De training van Optimaal 5 is hier zeer geschikt omdat het een veilige manier is om de spieren te versterken.
Geen tijd hebben of maken om te sporten
Vrijwel iedereen is zich ervan bewust dat sporten gezond is. Onze fysieke en mentale gezondheid hebben een sterke connectie, toch blijft het lastig om tijd vrij te maken voor sport en dit consequent te blijven doen. Het grote voordeel van Optimaal 5 is dat het zeer weinig tijd inneemt en het aan te passen is op een ieder zijn niveau. Het is daarbij flexibel in te plannen en omkleden is niet nodig.
De behoefte hebben om persoonlijk begeleid te worden
Een bekend probleem is de begeleiding die ontbreekt in de ‘’gewone sportschool’. In welke houding moet ik zitten op een apparaat en hoe vaak/lang moet ik de oefening uitvoeren? Met een persoonlijke begeleider wordt er altijd gelet op de houding en aangegeven hoe lang een oefening uitgevoerd moet worden. Daarnaast is de afspraak met de trainer een goede stok achter de deur om altijd te gaan.
Trainen voor een sportspecifiek doel
Het doen van weerstandstraining helpt om het fysiek optimaal voor te bereiden om een bepaalde sport beter uit te kunnen voeren. Dit kan verschillen tussen een explosieve sport als voetbal en een duursport als een triatlon. Voor alle sporten kan de training van Optimaal 5 worden aangepast om het fysiek zo goed mogelijk te krijgen voor die specifieke sport.

Willen afvallen
Met een uitbreiding van de reguliere Optimaal 5 training begeleid ik mensen om op een duurzame wijze af te vallen. Dit is geen korte termijn ‘crash’ dieet, maar juist gericht om op een gezonde manier af te vallen en dit gewicht op de lange termijn vast te kunnen houden. Ga voor meer informatie naar http://optimaal5.nl/afvallen

Geïnteresseerd of nieuwsgierig? Neem dan contact op via het contactformulier en plan een gratis proeftraining in!