OVER MIJ

Een introductie over mijzelf: mijn naam is Kars Breukel, geboren en getogen in Tollebeek, en gek op alles wat met sport te maken heeft. Na mijn HBO opleiding Sportmanagement en Gezondheid in Groningen te hebben afgerond, ben ik bezig geweest om te kijken hoe ik van mijn hobby mijn beroep kan maken. Nu is het zover en kan ik mij volledig richten op het begeleiden van mensen via de Optimaal 5 methode.

Mijn doel is om mensen te begeleiden die kampen met de volgende problemen.

Het hebben van fysieke klachten
Dit kan zeer verschillend zijn, van een constante last in de onderrug tot klachten bij het doen van huishoudelijke klussen. Door weerstandstraining te doen worden de spieren in het lichaam versterkt en is het beter in staat om actief te blijven. De training van Optimaal 5 is hier zeer geschikt omdat het een veilige manier is om de spieren te versterken.
Geen tijd hebben of maken om te sporten
Vrijwel iedereen is zich ervan bewust dat sporten gezond is. Onze fysieke en mentale gezondheid hebben een sterke connectie, toch blijft het lastig om tijd vrij te maken voor sport en dit consequent te blijven doen. Het grote voordeel van Optimaal 5 is dat het zeer weinig tijd inneemt en het aan te passen is op een ieder zijn niveau. Het is daarbij flexibel in te plannen en omkleden is niet nodig.
De behoefte hebben om persoonlijk begeleid te worden
Een bekend probleem is de begeleiding die ontbreekt in de ‘’gewone sportschool’. In welke houding moet ik zitten op een apparaat en hoe vaak/lang moet ik de oefening uitvoeren? Met een persoonlijke begeleider wordt er altijd gelet op de houding en aangegeven hoe lang een oefening uitgevoerd moet worden. Daarnaast is de afspraak met de trainer een goede stok achter de deur om altijd te gaan.
Trainen voor een sportspecifiek doel
Het doen van weerstandstraining helpt om het fysiek optimaal voor te bereiden om een bepaalde sport beter uit te kunnen voeren. Dit kan verschillen tussen een explosieve sport als voetbal en een duursport als een triatlon. Voor alle sporten kan de training van Optimaal 5 worden aangepast om het fysiek zo goed mogelijk te krijgen voor die specifieke sport.

Tijdens mijn opleiding ben ik mij gaan specialiseren op de fitnessbranche en heb ik o.a. stage gelopen bij fitnessclub Sportief90 in Groningen. Hier heb ik mijn Fitness diploma A behaald en kwam ik in aanraking met Joeri Zwart (www.slimtrainen.com). Hij gaf aan een methode te hebben ontwikkeld waarbij hij één keer per week een training volgde die bestond uit een aantal oefeningen van 1.5 tot 2 minuten. Klinkt interessant, maar hoe is dat mogelijk was mijn eerste reactie.

Hij heeft mij een periode getraind en de resultaten deden mij versteld staan; ik bouwde snel veel kracht op en met name tijdens voetbalwedstrijden merkte ik dat ik veel overhield qua conditie. Dit kon ik moeilijk voorstellen, omdat de training maximaal 15 minuten per week duurde en ik in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het resultaat merkte.
Mijn interesse en enthousiasme leidde ertoe dat Joeri mij heeft opgeleid tot personal trainer en ik begon vrienden/kennissen voor langere periodes te trainen. De resultaten die zij behaalden (o.a. afvallen, energieker) zorgen niet alleen voor geluk bij hun, maar ook bij mij.

Nu ik weer woonachtig ben in de Noordoostpolder wil ik deze methode gaan introduceren. Mijn doel is om de manier van trainen zo bekend mogelijk te maken, zodat mensen beseffen dat het opbouwen van een gezond fysiek met een korte inspanning maximaal resultaat kan geven.

Sceptisch/nieuwsgierig of geïnteresseerd? Neem contact op via het contactformulier, zodat wij kennis kunnen maken en een gratis proeftraining kunnen inplannen.